Πληροφορίες επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία.

Από όταν άνοιξαν τα μαγαζιά η κοσμοσυρροή, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, είναι πολύ μεγάλη.

Όταν η αστυνομία σταματάει τους πολίτες για έλεγχο, οι δικαιολογίες τους είναι πολλές και αρκετές φορές απίθανες.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάντας μίλησε στο Star για τη μεγάλη κινητικότητα του κόσμου στις αγορές στο κέντρο της Αθήνας εν όψει lockdown.

Όπως είπε, οι ουρές ήταν τεράστιες και πολλές έφταναν και τα 200 μέτρα. Ωστόσο, οι περισσότεροι πολίτες κρατούσαν αποστάσεις και φορούσαν τις μάσκες τους.

Επιπλέον ανέφερε: «Οι πεζές και οι μηχανοκίνητες περιπολίες ήλεγχαν τους πολίτες, οι οποίοι τους έδειχναν τα sms, προβάλλοντας και πολλές ενστάσεις για την παρουσία της αστυνομίας, ενώ όλα ήταν ασφυκτικά» τονίζοντας ότι:

«Όταν τόσος πολύς κόσμος είναι έξω, είναι δύσκολο να κάνουμε πάρα πολλούς ελέγχους, ένα τοις χιλίοις κάνουμε και αυτό είναι πολύ. Επειδή δεν προλαβαίνεις του πολίτες που μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, ψωνίζουν, φεύγουν. Είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τους κωδικούς 4 και 6. Έτσι δικαιολογούν την παρουσία τους. Έχουμε μια διαταγή να ελέγχουμε και να αντιπαραβάλλουμε την ώρα που έχει σταλεί το sms με την ώρα η οποία αναγράφεται πάνω στην απόδειξη των αγορών. Βρέθηκαν πάρα πολλοί την Κυριακή που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την αντιστοιχία των ωρών και τους επιδώσαμε κανονικά το πρόστιμο».

Όταν τον ρώτησαν εάν κάποιος μπορεί να περιμένει 45 λεπτά στην ουρά οπότε το δίωρο είναι αρκετό; Η απάντηση ήταν: «Όχι, γι’ αυτό και πολλοί έσβηναν τα sms και έστελναν άλλα. Και για εμάς είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξουμε αυτό…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις πολλές δικαιολογίες των πολιτών κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Κάποιος πολίτης μας είπε πως χρειάζεται εσώρουχα γιατί του έχουν τρυπήσει οπότε είναι αναγκασμένος να βγει και να ψωνίσει, μια άλλη κυρία μας είπε ότι θα το κάνει συνέχεια κάθε μέρα για να ξεσκάσει. Μια άλλη κυρία μας ανέφερε, κάτι το οποίο εμείς δεν ξέραμε, ότι η ψυχολόγος της, της πρότεινε να κάνει shopping therapy επειδή είναι στα όρια της κατάθλιψης».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *