Πληροφορίες επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία.

Σε σταδιακή άρση των μέτρων και πάντα σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της εκάστοτε χώρας, αποφάσισαν ευρωπαϊκές χώρες να προχωρήσουν.

Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ιρλανδία συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών όπου θα λήξει το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει σταδιακά η χαλάρωση των περιορισμών.

Στην χώρα μας το lockdown θα πάρει παράταση λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν συλλέξει οι ειδικοί και κρίνουν πως ακόμα τα κρούσματα είναι περισσότερα από αυτά που υπολόγιζαν αναλογικά με τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί.

Στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν σήμερα περισσότερα νέα κρούσματα από τα αναμενόμενα, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, μετά από lockdown τεσσάρων εβδομάδων, τα κρούσματα θα πρέπει να εξισώνονται σύμφωνα με τα προσδόκιμα στοιχεία. Αρχές Δεκέμβρη, θα έχουν μια εικόνα να κρίνουν αν θα γίνει άρση κάποιων περιορισμών ή όχι και σε ποιες περιοχές.

Στις φετινές γιορτές, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό επομένως δεν θα υπάρξει έξοδος προς τους τόπους καταγωγής, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας 21:00 έως 05:00 και οι αναγκαίες μετακινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με μηνύματα μέσω των κινητών τηλεφώνων ή με τα κατάλληλα έγγραφα.

Όσον αφορά τα σχολεία η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι στόχος και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και έπειτα Γυμνάσια και Λύκεια.

Αναφορικά με την οικονομία της χώρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μας ανακοινώνει το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τομείς της οικονομίας, όπως εποχιακά είδη και καταστήματα παιχνιδιών και με προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα γίνει επίσης το άνοιγμα της αγοράς. 

Επίσης θα γινει εφικτό να γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα και με ραντεβού σε καθορισμένη ώρα να γίνεται η παραλαβή, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος συνωστισμού στα καταστήματα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης ενημέρωσε ότι η επαναλειτουργία του εμπορίου θα γίνει με τους κανόνες περί επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων ανάλογα με το εμβαδόν και σύμφωνα με τα μέτρα του καλοκαιριού.

Αναφέρθηκε στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μπαρ, ανακοινώνοντας πως θα παραμείνουν κλειστά την περίοδο των γιορτών, αναμένοντας φέτος μια διαφορετικότητα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε επίσης: Diego Maradona: Η αιτία του θανάτου του

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *